Flux RSS

150 ANI UNIVERSITATEA BUCUREȘTI

 

 

UNIVERSITATEA BUCUREȘTI

Este înființată prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ion Cuza, este succesoarea structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694).

universitatea buc 1Palatul Universității din București (numele inițial al construcției este Palatul Academiei) a fost realizat în stil neoclasic de Alexandru Orăscu (1817-1894), care a fost şi rector între 1885–1889, pe locul fostului colegiu Sfântu Sava. Ridicarea construcţiei a început în 10 octombrie 1857 şi a fost finalizată la 14 decembrie 1869.

Cartea poștală maximă alăturată, este o reproducere a  acuarelei lui  lui Alexandru Orăscu, care redă proiectul Palatului Universitații București. Cartea poștală este editată de AFB, prin grija domnului dr. Ioan Daniliuc, stampila prima zi a emisiunii București. 16.07.2014.

 

 

universitatea buc 2

Cartea poștală ilustrată, editată de Muzeul Municipiului București, redă o imagine a Palatului Universității București din anii 1900,  stampila prima zi a emisiunii București, 16.07.2014.

universitatea buc 5

Universitatea București, atunci și acum. Cartea postală ilustrată Ed. Meridiane, ștampila ocazională aparține AFB si a fost aplicată la Oficiul Poștal 13, București.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: