Flux RSS

PERSONALITĂȚI – UZUALE

În data de 5 ianuarie 2022,  Romfilatelia a lansat o serie de timbre uzuale cu tematica Personalități, formată din nouă valori nominale,  pe ale caror imagini sunt reproduse portretele celor trei personalități românești: Constantin Brâncuși, George Enescu și Henri Coandă.

Cred că emisiunea ar fi fost mult mai interesantă dacă in loc să se facă trei timbre pentru aceiasi personalitate se editau câte un timbru pentru 9 personalitati din istoria, cultura românească.

Am realizat ilustrate maxime cu aceste mărci poștale, cărțile poștale Allex Collection și ștampila prima zi a emisiunii.

George Enescu (1881 – 1955) violinist, pedagog, pianist si dirijor român. Este considerat cel mai important muzician român.

Constantin Brâncuși (1870 -1957)

Sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. A fost ales membru postum al Academiei Române.

Henri Coandă (1886 – 1972)

  Academician și inginer aeronautic român, pionier al aviației, fizician, specialist în aerodinamică și mecanica fluidelor, inovator, inventator.

și descoperitor al efectului care îi poartă numele.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: