Vineri, 13 octombrie 2017 , a fost pusă în circulație emisiunea de mărci poștale „Rase de oi din România”. Cu cele patru timbre ale emisiunii am realizat ilustrate maxime folosind cărțile poștale Allex Collection și ștampila prima zi a emisiunii.
Rasa de oi Merinos de Palas
Este considerată cea mai bună rasă de oi din România, apreciată și pe plan internațional pentru calitățile sale. De altfel, berbecii din rasa Merinos de Palas sunt folosiți pentru ameliorarea altor rase de oi. Merinosul de Palas s-a răspândit iniţial în Dobrogea, apoi în Câmpia Dunării, iar mai târziu și în partea de est a ţării, în judeţele Galaţi și Iași precum și în unele localităţi din vestul ţării
Rasa Tigaie
Una din cele mai productive rase de ovine cu trăsături combinate de producţie (lână-carne-lapte).Rasa Tigaie are o constituţie robusta, rusticitate ți rezistență mare la boli și un grad mare de adaptabilitate la condiţiile diferite de exploatare. Varietatea ruginie – are lâna de culoare albă, iar jarul de pe extremităţi de culoare ruginie cu nuanţe mai inchise sau mai deschise.
Cap Negru de Teleorman denumită popular și „Carabașa”
Oaia Țigaie cu cap negru de Teleorman denumită popular și „Carabașa” se poate considera ca făcând parte din categoria oilor semigrele, recomandate în special în zona de câmpie și mai putin în cea colinară. Populația cu cap negru de Teleorman se pretează cel mai bine la producerea de miei pascali, cu greutatea carcasei de 15-17 kg, aceasta deoarece producția bună de lapte a oilor mame asigură o viteză sporită de creștere a mieilor.
Rasa de oi Ţurcană
Creșterea oilor din rasa Țurcană are cea mai mare răspândire în rândul oierilor din România. Rasa ,supra-denumită și ”Regina Munților”, este stabilă, rezistentă, deloc pretențioasă, oferind producții mixte de lapte, carne și lână, ceea ce au făcut-o să fie foarte populară în satele românești. Țurcana este cea mai răspândită și cea mai veche din țara noastră. Oile țurcană împreună cu cele Stogoșe, în trecut reprezentau peste 60 % din efectivul total crescut pe meleagurile țării noastre. În literatura de specialitate rasa țurcană mai este cunoscută și sub alte denumiri cum ar fi: oaia bârsană după denumirea ținutului Bârsei; în literatura rusă este numită țușca și oaia valahă, iar în unele sate din Transilvania i se mai spune și rațca.