Flux RSS

REGELE FERDINAND I AL ROMÂNIEI – 150 de ani de la naștere

FERDINAND 1Ferdinand I (n. 24 august 1865, Sigmaringen – d. 20 iulie 1927Sinaia) a devenit Rege al României, la moartea unchiului Sau, Carol I si a rămas în istorie ca Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Loial, regele României Mari, care a trecut peste originea sa germană, pentru a urma voința de unitate a poporului său, in timpul Primului Razboi Mondial. 

La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, a fost încoronat Rege al tuturor românilor. Tot in timpul domniei lui s-a trecut la sufragiul universal, s-a înfăptuit reforma agrară din 1921 și a fost adoptată Constituția modernă din 1923, care a oferit cadrul dezvoltarii României Mari.(  http://www.familiaregala.ro/istorie/regele-ferdinand )

Iluatrata maximă este o realizaare a AFB,  ilustrata si stampila realizate prin grija domnului dr. Ioan Daniliuc, timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei din  emisiunea de mărci poştale Regalitatea în România apărută la  30.01.2015 și ștamila omagială ”Regele Ferdinand I al României – 150 ani de la naștere”- 24.08.2015, București OP 37.

FERDINAND 2

Am realizat această  Iluatrată maximă cu marca poștală de 1 leu din  emisiunea filatelică  „IN MEMORIAM, Eroii Neamului” apărută la  25.07.2014, cartea poștală ilustrată editată de Muzeul Național Cotroceni  și ștamila omagială ”Regele Ferdinand I al României – 150 ani de la naștere”- 24.08.2015, București OP 37.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: