Flux RSS

Tripla concordanță în maximafilie.

Pentru a clarifica problema celor trei concordanțe in maximafilie, postez această carte poștală maximă (maximum card), realizeazre personală, care îndeplinește perfect toate concordantele.

Mircea cel Bătrân

Domn al Țării Românești între 23 septemhrie 1386 –noiembrie 1384 și între ianuarie 1397 -31 ianuarie 1418. La Curtea de Arges.

Cu prilejul împlinirii a 600 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești, a fost pusă în circulație o marcă postală la data de 17 iulie 1986, cu valoarea nominală de 2 lei.

Cu acest timbru, și cartea poștală Ed. Cartea Românească, am realizat această carte maximă. M-am deplasat la Curtea de Argeș chiar in ziua de 23 septembrie 1986, ziua când se implineau 600 de ani de la inscăunare, pentru a aplica stampila poștală.

Consider ca această maximă intrunește cele trei concordante stabilite in Ghidul pentru evaluarea exponatelor de maximafilie emis de Comisia FIP de Maximafilie la 28.08.2019, art. 4.3.4,  astfel:

Concordanța de subiect. Atât timbrul cât și cartea poștală ilustrată îl prezintă pe Mircea cel Bătrân.

Concordanța de loc. Obliterarea s-a facut cu stampila poștală de zi la Oficiul Poștal Curtea de Argeș, care in 1386 era capitala Țării Românești.

Data stampilei este 23.09.1986, când s-au îmlinit 600 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului.

Concordanța de timp. Marca poștalî a fost eimisăîn data de 17 iulie 1986, maxima fiind realizată după două luni, deci in perioada de valabilitate a mărcii.

 Astfel se realizează o triplă concordanță.

Aștept și alte păreri.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

2 responses »

 1. Stimate domnule Antonache, Pentru o mai amplă documentare asupra concordanțelor vă sugerez să studiați ghidul anexat. Concordanța de timp nu este noțiune similară cu valabilitatea mărcii poștale. Noroc și sănătate, să le putem face pe toate! Mihai Ceucă

  În mar., 9 feb. 2021 la 12:06, Maximafilie Maximaphily Alexandru Antonache

  Răspunde
  • Stimate domnule Ceucă.
   Am și eu lucarile regretatului dr. Ioan Daniliuc, inclusiv ghidul. Am studiat din nou acest ghid și va contrazic in ceeace spuneti. Chiar de la inceputul articolului referitor la concordanta de timp, se face referire la faptul că ”data din interiorul stampilei trebuie să corespundă perioadei de valabilitate a mărcii pe care o obliterează”. și in continuare ”Cu cât data de obliterare este mai apropiată de data punerii în circulație a unei mărci. Cu atăt crește certitudinea valabilității ei poștale și implicit certitudinea existentei unei bune concordante de timp”.
   In postarea mea nu puteam sa sriu aproximativ 30 de pagini cat cuprinde capitului referitor la concordanțele maximafile, Am facut doar trimitere la prevederile ”Ghidului pentru evaluarea exponatelor de maximafilie emis de Comisia FIP de Maximafilie la 28.08.2019, art. 4.3.4,
   Multă sănatate si numai bine!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: