RSS Feed

PUI DE ANIMALE SĂLBATICE

Vineri, 8 febbruarie 2019. A fost pusă în circulație emisiunea filatelică Pui de animale sălbatice, formată din patru mărci poștale

Cu timbrul de 12 lei, pui de urs brun, am realizat o ilustrată maxima cu triplă concordanță, folosind ca suport cartea poștala Allex Collection și ștampila prima zi a emisiunii, aplicată la P.P. 37 București.

Pui de urs brun (Ursus arctos),

Ursul brun (Ursus Arctos) a fost o specie larg răspândită în Europa în trecut, dar situația s-a schimbat dramatic în ultimele două secole. Potrivit celui mai recent raport al International Union for Conservation of Nature (IUCN), în prezent, în Europa (exceptând Rusia) mai trăiesc aproape 15.400 urși bruni, grupați în 10 populații. Cea mai extinsă populație este în regiunea Munților Carpați și numără peste 8000 de exemplare

Cu celelalte timbre am făcut câteva piese, care nu asigură concordanța de loc, deoarece animalele prezentate sunt de pe alte continente. Este posibil ca elefantul African să fie, sau să fi fost și la București, dar nu am această certitudine., deci aceste piese intră mai mult in categoria cartoanelor filatelice.

Pui de elefant african (Loxodonta africana),

Elefanții africani, spre deosebire de rudele lor asiatice, nu sunt ușor de domesticit. Acestea se întind pe întreg teritoriul Africii subsahariene și în pădurile tropicale din Africa Centrală și de Vest. Elefanții din nordul continentului se găsesc în deșertul din Sahel din Mali. Turma mică, nomadică a elefantilor din Mali migrează într-o rută circulară prin deșert în căutarea apei.

Pui de koala (Phascolarctos cinereus),

Koala este mamifer marsupial erbivor arboricol endemic din Australia.. Este ușor de recunoscut după corpul său robust, lipsit de coadă, urechile rotunjite și pufoase și nasul mare în formă de lingură. Koala are o lungime a corpului de 60–85 cm și o greutate de 4–15 kg. Culoarea blănii variază de la cenușiu-argintie la brun-ciocolatie. Populațiile nordice de koala sunt reprezentate de indivizi de obicei mai mici și mai deschiși la culoare decât cei din sud.

Leopardul zăpezilor (Panthera uncia).

Este un mamifer prădător mare din familia felidelor, care trăiește în regiunile muntoase din  Asia Centrală, și anume în Afganistan, zona lacului Baikal și în estul podișului Tibet. Clasificarea speciei a variat de-a lungul timpului, ea fiind inițial atribuită genului  Pantheraa, împreună cu alte feline mari, pentru ca mai apoi să fie reclasificată într-un gen aparte, Uncia, iar în 2008 înapoi în Panthera.

Aspectul fizic al leopardului zăpezilor se caracterizează printr-un corp lung, slab și flexibil, labe relativ mici, un cap nu de dimensiuni modeste și o coadă foarte lungă. Împreună cu coada el atinge o lungime de 200–230 cm și o greutate de până la 55 kg. Blana este de culoare cenușie-deschis, cu pete în formă de inel.

Din cauza habitatului său greu accesibil și a densității foarte scăzute, multe aspecte biologice legate de leopardul zăpezilor sunt slab studiate. La momentul actual, situația ecologică a speciei este critică. În secolul al XX-lea, aceasta a fost introdusă în Lista roșie a IUCN și în documentele de acest gen a unor țări. Din 2012 vânătoarea leoparzilor zăpezilor este interzisă.

Reclame

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: