Flux RSS

Simfonia Lalelelor, ediția a 40-a, Pitești 21-23 aprilie 2017(II)

Continuarea articolului precedent. Timbrele emisiunii de mărci poștale prezintă, pe lângă lalele și cele mai importante clădiri din Pitești. De această dată, vă prezint ilustratele maxime realizate cu aceste clădiri, cu stampila prima zi a emisiunii și cărțile poștale Allex Collection. Vreau să subliniez că cel care a aplicat ștampilele, cu neasemuită măiestrie, este domnul EMIL STANCIU, cel mai mare specialist în acest domeniu.

 

Primăria Pitești

PRIMARIAClădirea Primăriei Pitești a fost construită în 1933, Destinația Inițială a  fost ca sediu al Administrației Financiare.  Din anul 1968, a devenit sediul Primăriei. Arhitectul State Cintan a îmbinat arheologia și etnografia în lucrările sale, fiind foarte sensibil la tradițiile arhitecturii locale. Astfel, holul central a fost gândit ca o curte interioară acoperită de un luminator spectaculos.

.

 

Muzeul Județean

MUZEUL JUDETEAN Muzeul este găzduit în clădirea fostei prefecturi a județului, edificiu neoclasic impozant, datând din 1898 – 1899. Din 1998 s-au adăugat, lângă clădirea principală, două noi și moderne construcții, care completează spațiul muzeal. Expozițiile de bază: artă plastică românească (picturi din secolele XIX – XX și grafică locală), istorie, arheologie (tezaure din epoca romană descoperite la Rociu și Bălănești), și Muzeul „Linia de fortificații de pe granița de est a Imperiului roman”.Muzeul  prezintă mărturii însemnate ale istoriei orașului și ale Țării Românești. Biblioteca muzeului deține peste 18.000 de volume

 

 

Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer — Cumpăna”

GALERIILE DE ARTAConstruită în anul 1866, la îndemnul și cu sprijinul lui Mihail Kogălniceanu, clădirea Galeriei de Artă a funcționat ca sediu al Primăriei Pitești până în anul 1970. Galeria de Artă din Pitești a fost deschisă in anul 1971 și are ca bază de pornire donația Schweitzer-Cumpăna (38 de tablouri și desene), fond care a fost completat cu achiziții și, în final, cu donația Iliescu-Călinești, aceasta ca și Schweitzer-Cumpăna, fiind legat prin naștere de Argeș.

Galeria adăpostește lucrările unor pictori și sculptori de renume: Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, N. Dărăscu, V. Popescu, G. D. Mirea, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Gheorghe Iliescu-Călinesti s.a.

 

 

 

 

 

Curtea de Apel

CURTEA DE APELArhitecții Eracle Lăzărescu și Arghir Culina au proiectat o construcție monumentală, în stil neoclasic,finalizată în anul 1914, în care lumina se transformă într-un veritabil element al creației și care animă spațiul prin luminatorul holului central.

Clădirea a funcţionat ca tribunal până în 1946.

În anul 1993 cladirea a fost destinată ca sediu al Curţii de Apel Piteşti ,în urma retrocedării acestei clădiri către Ministerul Justiţiei, sediul în care funcţionează şi în prezent.

 

 

Publicitate

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: