Flux RSS

Sfântul Apostol Andrei – Ilustrate maxime

Andrei a fost un apostol al lui Iisus din Nazaret, frate cu Simon Petru. Conform Evangheliei după Ioan cei doi frați, Simon Petru și Andrei, erau originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret.

Potrivit Sfântului Matei, Sfântul Andrei a fost cel dintâi apostol chemat de Iisus Hristos. După Pogorârea Duhului Sfânt, el s-a dus în Sciția (teritoriul Dobrogei de astăzi) pentru a creștina populațiile de aici, dar și în teritoriile de dincolo de Prut. Până să ajungă aici, a predicat și pe teritoriul Asiei Mici.

Sfântul Andrei a fost răstignit în timpul persecuției creștinilor, pe o cruce sub formă de X, care a devenit cunoscută drept „crucea Sf. Andrei”. Moaștele sale se află în Grecia, la Patras.

Apostolul Andrei este considerat patron al României, Scoției, Spaniei, Siciliei, Greciei și Rusiei. Deoarece era pescar, el mai este considerat de marinarii și pescarii greci drept ocrotitorul lor.

 

Vă prezint mai jos două ilustrate maxime, realizate de domnul Alexandru Mateescu, cu timbrul de 7,60 lei din emisiunea  ”Descoperiți România, Dobrogea”, pusă în circulație la 19.09.2015…Cărțile poștale au fost tipărite la FullColor București. S-a aplicat ștampila poștală de zi, Ion Corvin 27.11.2015.

 

 

7

 

Mănăstirea  Peștera Sfântului Andrei este o cunoscută mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța. Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu” și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța – Ostrov, fiind clasată ca monument istoric.

 

8

 

Peștera Sfântului Andrei – prima biserică creștină de la noi

Primul loc care se vizitează în mănăstire este peștera Sfântului Apostol Andrei, o biserică adevarată săpată în stânca, amplasată la baza unui mic munte împădurit. Pe pereții bisericii din peștera sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor și a lumânărilor. În locul altarului se află acum o icoană mare a Sfântului Apostol Andrei la care se inchină toți credincioșii care vin aici la peșteră.

 

 

 

 

 

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: