Continuarea postării annterioare.
Pescărușul (pescărelul) albastru (Alcedo atthis)
Este o pasăre care face parte din familia Alcedinidae reprezentată printr-o singură specie în Europa Centrală. Arealul lui de răspândire este Europa, Asia și Africa de Nord. Pasărea trăiește pe malul apelor curgătoare repezi sau a celor stătătoare cu apa clară unde trăiesc pești. Hrana principală sunt peștii mici, insectele acvatice, larvele acestora dar și crustaceii mici și mormolocii. În ultimul timp, efectivul de păsări s-a refăcut după o perioadă în care această pasăre era o specie periclitată.
Detalii : https://ro.wikipedia.org/wiki/Pesc%C4%83ru%C8%99_albastru
Măcăleandru (Erithacus rubecula)
Pasăre insectivoră din familia Muscicapidae. Este întâlnită în România tot timpul anului. Vara trăiește în pădurile de munte, iar iarna coboară în regiunile de câmpie, în parcuri și grădini. Este o pasărică de doar 12-14 cm şi 10-20 g, în general, sedentară, având ca habitat pădurile (înfrunzite şi umede, cu deosebire, de conifere), tufişurile dese de la marginea lor, dar şi grădinile, livezile şi parcurile care presupun şi apropierea apei, de la şes până la munte. În ţările Europei Centrale şi de Vest este un locuitor permanent, în timp ce în nordul Europei vine doar vara. La noi rămâne în iernile blânde, altfel, călătoreşte spre nordul Africii.
Alte informații :
https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83c%C4%83leandru
http://www.muntesiflori.ro/macaleandrul/
Fâsa de munte (Anthus spinoletta)
Face parte din oerdunul Passeriformes, familia Motaciliidae.Cuibăreşte exclusiv pe înălţimile fără păduri, ale Carpaţilor, instalîndu-şi cuibul pe sol, lângă bolovanii înierbaţi. Ouăle, în număr de 4—5, au colorit cenuşiu-spălăcit, cu puncte şi virgule întunecate. Femela asigură incubaţia de 14—16 zile, care începe prin luna mai. Pe vară, creşte două generaţii de pui. Coloritul corpului este cenuşiu cu pete mai întunecate pe partea superioară. Iarna, majoritatea păsărilor migrează spre ţinuturile sudice, în special spre nord-estul Africii, sud-estul Asiei şi în Grecia. Adesea unele exemplare rămase se întâlnesc iarna, mai ales în sudul ţării.
Sursa :
http://www.chettusia.com/ro/birds/fasa-de-munte-anthus-spinoletta
Forfecuța (Loxia curvirostra)
Face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae. Este o pasăre sedentară care populează regiunile împădurite din Europa, centrul și nordul Asiei, ajungând și în nordul Africii. La noi în țară apare în pădurile de conifere din Munții Carpați. Deseori migrează de la nord în cârduri mari spre colinele de la șes, făcând popasuri scurte în grădini și parcuri cu diferiți arbori, dar mai ales în care apar foarte multe conifere. Pasarea are lungimea corpului de 15-17 cm, deschiderea aripilor de 28 cm si greutatea de aproximativ 40 g.
Detalii :
Capra neagră (Rupicapra rupicapra)
Este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Ea este răspândită în regiunile muntoase din Europa și Asia Mică.
Capra neagră cântărește intre 25 si 50 kilograme, înalțimea până la umeri este de 70-80 centimetri și lungimea corpului este de 110-135 centimetri. Culoarea blănii este crem, iar pe timpul primaverii și verii se deschide la culoare. Pe timpul iernii, caprei negre ii crește un al doilea strat de blană sub cel principal. Copitele sale sunt excelent adaptate stâncilor alunecoase.
Capra neagră ajunge în cele mai inaccesibile locuri atunci când se simte amenințată. Poate sări 2 metri în înălțime și 6 metri în lungime, putând alerga cu până la 50 kilometri / oră.
Capra neagră este un animal diurn și se împerechează începand cu luna octombrie până în decembrie.
Detalii :
https://ro.wikipedia.org/wiki/Capr%C4%83-neagr%C4%83
http://www.zoo.ro/capra-neagra
Ursul brun (Ursus arctos)
Face parte din familia Urside si este un mamifer omnivor. Cei multi ursi bruni se găsesc în Rusia (120.000), dar se mai întalnesc și în America de Nord sau Europa (Franța, Slovacia, Cehia, Spania, România). In România, în Munții Carpați, se gasește cel mai mare numar de ursi bruni din Europa (in prezent aprox. 6000 de exemplare). Sunt animale longevive, trăind până la 30 de ani în sălbăticie si chiar cu 20 de ani mai mult în captivitate.
Corpul unui urs brun (Ursus arctos arctos) este masiv și atinge aproximativ 2,5 m în lungime și cântărește până la 600 kg. Picioarele sale sunt lungi și puternice. Ursul brun se sprijină pe toată talpa (plantigrad) și are unghiile neretractabile și lungi.
Spatele său este bombat și ușor inclinat către umeri. Gâtul este scurt și gros, botul alungit și conic, iar ochii mici, oblici și cu pupila rotundă. Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Culoarea de bază este cea brun-cafenie.
Surse :
https://ro.wikipedia.org/wiki/Urs_brun
http://www.animalutze.com/categorii/ursul-brun.php
http://www.cultura-generala.com/ursul-brun.html