Flux RSS

20 ani, Secţia Română a International Police Association(I.P.A.)

IPA – cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume , a fost creată la 1 ianuarie 1950 din inițiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop . De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina.

în ziua de 25 octombrie 1996, la Congresul Internaţional de la Brisbane/Australia, Secţia Română a fost recunoscută ca membru cu drepturi depline al Asociaţiei.

Detalii :

http://www.iparomania.ro/articole/despre-noi_despre-noi/istoria-ipa_1024.html

 

Cu acest prilej, a fost lansată o emisiune filatelică. Detalii despre emisiune găsiti pe site-ul Romfilatelia : http://romfilatelia.ro/ro/servicii-prin-prietenie-20-de-ani-i-p-a-sectia-romana/

 

Cu timbrele emisiunii, care prezintă logo-ul asociatiei, am realizat câteva ilustrate maxime. Am folosit ilustratele realizate de Allex Collection  și ștampila prima zi a emisiunii, București 24.08.2016, aplicaă la Oficiul Poștal 37, Bucuresti.

 

12

 

Ilustrate maxime cu timbrul de 8,00 lei care redau logo-ul IPA SECȚIA ROMÂNĂ

 

 

3

 

 

 

 

 

 

3 V

Ilustrată maximă cu timbrul coliței, în valoare de 15,00 lei, care prezintă tot l logo-ul IPA SECȚIA ROMÂNĂ. Pe verso se poate vedea manșeta coliței  ,  ilustrează diploma ce atestă afilierea Secţiei Române la International Police Association, la data de 25 octombrie 1996, precum şi imaginea fondatorului britanic al acestei organizaţiii, Arthur Troop.

 

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: