Flux RSS

70 de ani de la înființarea ONU, 60 de ani de la aderarea României la ONU

70 de ani de la înființarea ONU, 60 de ani de la aderarea României la ONU

 

Pe 24 octombrie, s-a sărbatorit Ziua Națiunilor Unite, pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei ONU. Prin ratificarea acestui document fondator, de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv a celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, Organizația Națiunilor Unite și-a început oficial activitatea.

România a fost admisă în  Organizația Națiunilor Unite, la 14 decembrie 1955.
Romfilatelia marchează  cele două momente aniversare, prin introducerea în circulație a emisiunii de timbre cu titlul sugestiv 70 de ani de la înființarea ONU, 60 de ani de la aderarea României la ONU, în ziua de 15.12.2015. Cred ca ar fi fost mai potrivit ca data apariției acestei emisiuni safi fost 14.12.2015.

Emisiunea este compusă din o marcă poștală cu valoarea de 4,50 lei și o coliță dantelată cu timbrul în valoare de 8,10 lei.

Cu aceste mărci am realizat două illustrate maxime. Cărțile postale au fost realizate de domnul Alexandru Mateescu. Am folosit ștampila prima zi a emisiunii, aplicată la Oficiul Postal 37, București 15.12.2015.

1

60 de ani de la aderarea României la ONU

2

70 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: