Flux RSS

Câini inteligenţi

 

Romfilatelia a pus  în circulaţie, vineri 20 noiembrie 2015,  emisiunea de mărci poştale Câini inteligenţi pentru a marca împlinirea a 65 de ani de la înfiinţarea Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea din Sibiu, fondat în anul 1950 , ca parte integrantă a reţelei de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cele patru rase canine ilustrate pe timbre sunt în prezent utilizate în rolul de câini de pază şi protecţie, pentru prelucrarea urmelor de miros, depistarea substanţelor explozive sau ilegale şi pentru ajutorarea echipelor de Salvamont.
Cu timbrele emisiunii  am făcut ilustrate maxime personale, folosind cărțile postale ilustrate realizate de Allex Collection, tipărite la Lucky Superstar  București și ștampila prima zi a emisiunii, aplicată la Oficiul Poșștal 37 București 20.11.2015. Mentionez că, produsele scoase de Romfilatelia sub denumirea de ”cărți maxime” nu îndeplinesc criteriile stabilite de Federația Internațională de Filatelie- Comisia de Maximafilie, deoarece cărțile poștale sunt colaje (mai multe imagini pe aceeasi carte poștală).Vă sfătuiesc să nu le achizitionați, mai ales că și pretul este destul de piperat, 61 lei.

 

5Ciobănescul german, cunoscut și sub denumirea de câine-lup, este una dintre cele mai răspândite rase în lume. Rasă veche de mii de ani, are un lung șir de strămoși începând cu ciobănescul persian. Echilibrat psihic, caracterizat printr-o 5 Vmobilitate crescută, este pretabil oricărei specializări în dresaj, de la atac-apărare la cea de detectare stupefiante, substanţe explozive, persoane prinse sub dărâmături, căutare infractori, însoţire persoane cu handicap. Nervii de oţel, atenţia, francheţea, obedienţa, vigilenţa, mobilitatea, fidelitatea incoruptibilă, curajul şi combativitatea sunt atributele dominante ale unui adevărat Ciobănesc german.

 

Surse :

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/07/05/animale-de-companie-ciobanescul-german-12-32-39

www.infocaini.ro.

 

6Ciobănescul Belgian Malinois. Este una din cele patru rase canine dezvoltate în Belgia și cunoscute sub numele generic de Ciobănești Belgieni. Celelalte rase (considerate de unele asociații chinologice doar varietăți ale aceleiași rase) sunt: Tervuren, Groenendael și Laekenois.

Ciobănescul Belgian Malinois este cel mai apreciat câine utilitar din lume. Extrem de inteligenți, activi, exuberanți, jucauși si cu un temperament exploziv, câinii din această rasă au detronat in ultimii ani rase consacrate. Aceste calitati, dublate de un echilibru psihic remarcabil, fac din mallinois un caine perfect pentru pază și apărare.
Este un cîine de paza si protectie excelent. Acesti câini sunt utilizati pentru detectarea narcoticelor si a bombelor, in luarea urmei, pentru pază și protecție, în operațiuni de căutare și salvare.

Surse :

http://www.9am.ro/top/Incredibil/262596/top-10-cele-mai-bune-rase-de-caini-de-paza/1/Ciobanesc-belgian-Malinois.htmlhttp://www.animale.ro/caini/ciobanesc-belgian-malinois

 

 

7

Labradorul Retriever este o rasă de câini originară din Canada. Acest patruped era folosit de pescari la prinderea peștelui deoarece labradorul este o rasă de câini cărora le place să se scalde în apă și să înoate. După cum și spune numele „retriever” este și un câine de aport.

Labradorul este una dintre cele mai populare rase de câini din întreaga lume. Pe lângă rolul de animal de companie, acești câini sunt folosiți în foarte multe țări și pentru prinderea infractorilor sau asistența persoanelor suferinde. Labradorii sunt gentili, inteligenți si plini de energie, fiind recomandați persoanelor de orice vârstă.

Surse :

http://www.animalutze.com/articole/labradorul-putere-si-inteligenta.phphttps://ro.wikipedia.org/wiki/Labrador_Retriever

 

 

8Rottweilerul este o rasă de câine de origine germană, cu corpul masiv și musculos, cu blană scurtă și cu pete roșcate pe cap, piept și picioare. Are o talie de 55–68 cm și o greutate de 41–50 kg. Din Evul Mediu și până la sfârșitul secolului al XIX-lea rottweilerii îi însoțeau pe negustorii de carne plecați să cumpere vite, ducând banii într-o pungă atârnată de gât. De-a lungul timpului rottweilerii au fost folosiți pentru paza turmelor și locuințelor, pentru tracțiune și drept câini-polițiști. Se consideră că ei descind dintr-o rasă de câini de pază a vitelor lăsați aici de legiunile romane.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Rottweiler

 

 

Publicitate

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: