RSS Feed

Ion Țiriac, un campion de legendă

Vineri 16 octombrie 2015 a fost lansată o emisiune filatelică, dedicattă lui Ion Țiriac, purtând titlul Ion Țiriac, un campion de legendă, formată dintr-o marcă poștală cu valoarea de 2,10 lei si o coliță dantelată al carei timbru are valoarea nominală de 9,10 lei. Mărcile reproduc imagini realizate în timpul finalei Cupei Davis, organizate în octombrie 1972, la București.

Cu aceste mărci și cartile poștale realizate de Allex Collection, tipărite laLucky Superstar Bucuresti, am făcut câteva ilustrate maxime. Am folosit ștampila prima zi a emisiunii aplicată la Oficiul Poștal 37 București

Ion Țiriac (n. 9 mai 1939Brașov), este un fost  jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei, și actualmente un influent om de afaceri 

 În 1970, a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros

Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între 1959 și 1978, disputând trei finale, cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase.

Din 1984 până în 1993 a fost managerul lui Boris Becker, tenisman de clasă mondială.

Ion Țiriac este de asemenea unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor.

ION TIRIAC 1

ION TIRIAC 2

ION TIRIAC 2 VERSO

ION TIRIAC 3

ION TIRIAC 5

Ion Ţiriac, a fost inclus, la 13 iulie 2013, alături de alte glorii ale sportului alb, în International Tennis Hall of Fame la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului, prin antrenorat şi promovarea de mari turnee.

Anunțuri

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

2 responses »

  1. Într-adevăr, un campion de legendă care trebuia obligatoriu omagiat și în filatelie / maximafilie. Felicitări pentru realizările dumneavoastră!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: