Flux RSS

Flori din Gradini Botanice

Vineri, 3 iulie 2015, a apărut emisiunea de marci postale „Flori din Gradini Botanice‘‘ compusă din patru timbre cu valorile de 1,00 leu, 3,30 lei, 8,10 lei și 9,10 lei. Mărcile poștale ilustrează specii de flori rare aflate in gradinile botanice din România. Florile reprezentate pe aceste timbre se găsesc in mai multe gradini botanice  și nu numai în  cele specificate de Rmfilatelia. Spre exemplu, pe fotografia de coperta se pe site-ul Grădinii Gotanice Bucurelti este prezentat „stânjenelul lui Brândză‘‘, pe care Romfilatelia îl prezintă pe marca de 3,30 lei ca fiind de la Gradina Botanica „Anastasie Fatu” din Iaşi. În mod sigur se află acolo, dar și în alte gradini botanice din țară.

Cu aceste mărci, folosind ștampila prima zi a emisiunii, București 03.07.2015 si cărtile poștale ilustrate, realizate de domnul dr. Ioan Daniliuc și AFB, am realizat ilustrate maxime.

M 1Astragalus peterfii Jáv

 

 

 

M 2Stanjenelului lui Brandza (Iris brandzae Prodan)

M 3Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica Fuss),

M 4Bujorului romanesc sau Bujorul de padure (Paeonia peregrina Mill),

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: