Flux RSS

Inovaţie şi cercetare, Institutul Naţional de Cercetare – – Dezvoltare în Informatică – 45 de ani.

Inovaţie şi cercetare, Institutul Naţional de Cercetare – – Dezvoltare în Informatică – 45 de ani.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), sărbătoreşte în acest an, 45 de ani de existenţă, eveniment marcat de o emisiune filatelică formată dintr-un timbru cu valoarea nominală de 7,60 lei. Imaginea timbrului prezintă un calculator (laptop) simbolizând ideea de cercetare în domeniul ciberneticii și statueta Gânditorul de la Hamagia, simbol al gândirii, cercetării și descoperirii continue.

Cu această marcă și ștampila prima zi a emisiunii, București 05.06.2015, am realizat ilustratele maxime prezentate mai jos :

Generația de mâine

ICI 3

ICI 5

ICI 1

Gânditorul de la Hamangia

În anul 1956, un grup de arheologi conduși de Dumitru Berciu au descoperit într-o așezare dobrogeană, cimitir de înhumație neolitică, aparținător culturii Hamangia, două figurine din lut ars, reprezentând un bărbat șezând pe un scăunel într-o poziție ce imită gestul gândirii, motiv pentru care a fost numit „gânditorul” și o femeie șezând alături. Statuetele au o vechime de 5000-6000 ani, fiind considerate capodopere ale artei primitive universale

ICI 1 VERSOGânditorul de la Hamangia“, unul dintre celebrele obiecte de artă din Europa preistorică, alături de alte artefacte din cultura Cucuteni, Boian, Gumelnița, Hamangia, Vădastra și nu numai, sunt dovada incontestabilă a faptului că, mult înainte de Egipt şi Mesopotamia, spaţiul danubiano carpatic  a fost unul dintre cele mai sofisticate leagăne de civilizaţie preistorică.

ICI 2

Surse de informare

http://ro.nccmn.wikia.com/wiki/G%C3%A2nditorul_de_la_Hamangia

http://complexhamangia.ro/despre/

http://romaniaistorica.ro/2012/02/10/cultura-hamangia/

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: