Flux RSS

Sfinții Împărați Constantin și Elena

La multi ani tuturor celor care poarta aceste nume! 

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe 21 mai pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena.

Constantin cel Mare s-a născut in orașul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274. A devenit suveran al întregului Imperiu Roman dupa învingerea lui Maxentiu și a lui Liciniu.. Cea mai însemnată realizare a împaratului Constantin a fost Edictul de la Milano (313), prin care creștinismul ajunge să fie recunoscut de stat. Însă, el va deveni religie de stat în timpul lui Teodosie cel Mare (379-395).

Împărăteasa Elena  a descoperit pe dealul Golgotei crucea pe care a fost răstignit Hristos. Impărăteasa Elena a zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret și multe alte sfinte locașuri.

SF. C SI E 2

Ilustrată maximă. realizare personală, timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei, cartea postală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii București 21.05.2013. Cartea postală reproduce o icoană în stil bizantin din patrimonial Catedralei Patriarhale cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena.

SF. C SI E 1

Ilustrată maximă. realizare personală, marca poștală cu valoarea nominală de 9,10 lei, cartea postală ilustrată Allex Collection, ștampila prima zi a emisiunii București 21.05.2013. Cartea postală reproduce o icoană realizată de Otilia Oteteleșanu, parte a catepetesmei Catedralei Patriarhale cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Aici găsiți mai multe informații http://www.crestinortodox.ro/sfintii-constantin-si-elena/sfintii-imparati-constantin-elena-91034.html

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: