Flux RSS

Excelența în Comunicare. De la tăblițe la tabletă

Astăzi, 30 aprilie 2015 a apărut emisiunea filatelică intitulată ”Excelența în Comunicare. De la tăblițe la tabletă ” compusă dintr-un timbru cu valoarea nominală de  4,70 lei. Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă + 3 Tabsuri, care prezintă portretul lui Johannes Gutenberg alături de o imagine a presei lui tipografice, figura lui Alexander Graham Bell împreună cu telefonul pe care l-a inventat, precum și tăblițele de la Tărtăria (5500 – 5300 î.Hr.) ce au fost descoperite de arheologul clujean Nicolae Vlassa în 1961, la Tărtăria, județul Alba.  Acestea fac parte din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, iar imaginile acestora sunt reprezentări simbolice ale evoluției comunicării.

Cu această marcă am realizat cateva ilustrate maxime, folosind suporturi realizate de Allex Collection și ștampila prima zi a emisiunii, București 30.04.2015, aplicată la OP 37 București.

PANA 1

Pană de scris

PANA 1 VERSO

Pe verso se am lipit vinieta ce prezintă  tăblițele de la Tărtăria (5500 – 5300 î.Hr.)

TABLETA 1

De la tablițe și  pana de scris am ajuns la tabletă

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: