Flux RSS

Alfabetul florilor

 

   Alfabetul florilor, cea mai recentă emisiune de mărci poștale, reprezintă o abordare filatelică originală, abordând  două tematici diferite într-un concept grafic și artistic special.

Cele 6 timbre ale proiectului reunesc tematica filatelică tradițională „flora” și noțiunea de „letrină”, acea litera majuscula, de obicei ornată, folosită la început de capitol în ediții bibliofile. Fiecare timbru infaţişează o astfel de letrină impletită cu o floare, numele florii incepând cu litera figurată in letrină şi astfel intreaga emisiune alcătuind cuvăntul „TIMBRE”.

 

Cu mărcile emisiunii și stampila prima zi a emisiunii aplicată la OP 37 București 20.02.2015, în colaborare cu Grupa de Maximafilie din cadrul AFB, respectiv dr. Ioan Daniliuc și Emil Stanciu, am realizat câteva ilustrate maxime.

 

TrabdafirTrandafir (rosa)  este un gen de plantă perenă ornamentală din familia Rosaceae, originar din regiunile continentale și subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzând peste 200 de specii de arbuști .Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase. Florile solitare sau grupate în inflorescențe sunt foarte diferite ca mărime, forma, culoare, miros, număr de petale, perioada de înflorire.

IrisIrisul (sau stânjenelul, cum mai este cunoscut) este o plantă rezistentă, nepretențioasă, ușor de crescut în soluri și medii diferite. Există, în intreaga lume, peste 150 de specii de iriși, iar condițiile în care cresc aceste flori sunt diverse. Unora le prind bine zonele însorite, altora spațiile umbroase, iar unele specii cresc direct in apă.

Irisul este una dintre florile în jurul cărora s-au creat, de-a lungul timpului, multe legende și povesti. De istoria acestei flori deosebite se leaga o multime de simboluri, unele legate de zeitati grecesti, altele de faraoni, regi si cuceritori. Majoritatea legendelor asociaza irisul cu perfectiunea, puterea si intelepciunea, dar si cu regalitatea, fiind un simbol si o emblema importanta in multe culturi.

Mac

Macul de câmp (Papaver rhoeas) este o plantă cu flori din familia Papaveraceae. Este identic cu macul opiaceu. Semințele sunt utilizate în industria alimentară. În literatura persană macul roșu este considerat floarea iubirii. Perioada înfloririi: Mai-Aprilie.

Begonie

Begonia este o plantă perenă, erbacee cu tulpina scurtă, frunzele mari (20-30 cm lungime), cordiforme, asimetrice la bază, palmate, pețioli cu peri perpendiculari, limbul cu o zonă argintie circulară, situată între margine și centru; florile mici, palid-roz, dispuse câte 4-5 în dichazii; fructul – capsulă triaripată, cu una dintre aripi mai dezvoltată.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: