Flux RSS

Reproduceri de artă

Gheorghe Tattarescu (1818-1894) pictor român clasic , pionier al neo-clasicismului și picturii in ulei, în pictura moderna română. A făcut studii la Roma. Militant pentru modernizarea vieții artistice românești, pentru dezvoltarea școlii de Belle Arte și a unei pinacoteci aferente; revoluționeaza pictura murală bisericească.. Autor de alegorii, portrete.

AGAR Agar în desert (ulei pe pânză, 100x 137 cm, Muzeul Naţional de Artă al României, Bucureşti.

Gheorghe Tattarescu pictează în anul 1870 în manieră academistă o alegorie cu un subiect din Vechiul Testament – Agar în deşert. Agar este sclava care i-a născut lui Avram un copil, pe Ismael. Soţia lui, Sara va naşte şi ea la bătrâneţe un băiat, pe Isac, şi o va alunga pe Agar împreună cu Ismael în deşertul Bersabiei. Întreaga scenă este o etalare de gesturi şi atitudini care susţin naraţiunea. Compoziţia este piramidală, personajele au monumentalitate, Agar este colorată Agar versoputernic, semn al apartenenţei la lumea pământeană, îngerul este luminos şi diafan.

Marca postală cu valoarea nominal de 3,10 lei, cartea poștală ilustrată editată de Muzeul Naţional de Artă al României, ștampila prima zi București 23.01.2015.

Fata

Fata cu tamburină (1848), ulei pe pânză, Muzeul Național de Artă al României, București. Marca postală cu valoarea nominal de 3,30 lei, cartea poștală ilustrată editată de Fullcolor, ștampila prima zi București 23.01.2015.

Auguste Rodin (1840 – 1917) a fost cel mai de seamă sculptor francez al perioadei sale Este creditat ca fiind părintele sculpturii moderne, operele lui Rodin sunt foarte realiste, spre deosebire de cele ale predecesorilor săi, ale căror opere se bazau în special pe alegorii și mitologie. Auguste Rodin a revolutionat sculptura, fiind considerat de multi drept cel mai mare sculptor din toate timpurile, dupa Michelangelo.

In atelierul lui Auguste Rodin au lucrat și alti mari sculptori, printre care și Constantin Brâncuși care, plecând după un foarte scurt timp afirma: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori

Sarutul

Sărutul este o sculptură celebră realizată în 1889. Inițial, a purtat numele de Francesca da Rimini, personajul feminin din Infernul lui Dante care se îndrăgostește de fratele soțului ei, Paolo. Surprinși de soțul înnebunit de gelozie, cei doi îndrăgostiți sunt uciși de acesta.

La vremea la care a fost prezentată, sculptura celebră a creat controverse prin încărcătura erotică. Rodin, insă, a mărturisit ca opera sa de artă este un omagiu adus femeilor si cuplurilor in general. Marca postală cu valoarea nominal de 4,50 lei, cartea poștală ilustrată editată de Allex Colection, ștampila prima zi București 23.01.2015

 

primavara

Primăvara (Eternal Spring).Lucrarea a fost creată în timpul perioadei de lucru intens la Porțile Iadului . Tema evocă fericirea a doi tineri îndrăgostiți. Sculptura a fost extrem de populară, iar Rodin a repetat-o de mai multe ori atât în bronz cât și în marmură. Marca postală cu valoarea nominal de 14,50 lei, cartea poștală ilustrată editată de Allex Colection, ștampila prima zi București 23.01.2015

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Un răspuns »

  1. Absolut superbe maximele, în special „Sărutul” de Rodin (una dintre preferatele mele personale). Felicit colecționarul pentru gustul său excelent în artă!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: