Flux RSS

DESCOPERIȚI ROMANIA, MARAMUREȘ

 

 

Maramureșul este o regiune geografică și etno-culturală aflată pe teritoriul României și Ucrainei, alcătuită din Depresiunea Maramureșului, aflată pe cursul superior al văii Tisei, și versanții munților care o înconjoară: Munții OașuluiGutâiȚibleș și Rodnei spre vest și sud, și Munții Maramureșului la est și nord.Sudul acestei regiuni aparține, în prezent, României, constituind partea de nord-est a județului Maramureș, iar partea nordică, Maramureșul de Nord, este în estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele RahăuRaionul Teceu și Hust).

Cu seria de mărci poștale a acestei emisiuni, aparută în data de 07.07.2014, colegul meu in ale maximafiliei, domnul Alex Mateescu a realizat câteva illustrate maxime. 

Turnul Stefan

 

Turnul Ștefan este turnul-clopotniță al fostei biserici cu hramul „Sfântul Rege Ștefan” din Baia Mare. Turnul, construit din piatră masivă, a fost ridicat la inițiativa principelui Iancu de Hunedoara, pentru a marca victoria de la Ialomița (1442) împotriva otomanilor. Construcția turnului  început după anul 1446, însă a fost finalizată în 1468, sub domnia lui Matia Corvinul. Ilustrata Allex Collection, marca de 2L, ștampila poștală de zi Baia Mare 16.08.2014.

 

 

 

Rroita Berbesti

Troița Rednicenilor din hotarul comunei Berbești, datată în sec. al XVIII-lea și care, prin elementele ce o compun și prin tratarea lor sculpturală, se înscrie în stilul gotic. lustrata AlexM (Lucky superstar), marca de 3,30L, ștampila poștală de zi Berbești 14.08.2014.

About alex.antonache

Colectionez marci postale, ilustrate maxime, plicuri prima zi, intreguri postale, carti postale si alte piese cuprinse in domeniul filateliei.Imi exprim speranta ca postarile mele sa fie apreciate de vizitatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: